MAN, la primul congres. Ion Ceban, ales Președinte

photo_2022-12-29_20-02-18

Mișcarea Alternativa Națională s-a întrunit, în 21 decembrie, în cadrul primului congres al formațiunii. La ședință au participat 195 de delegați din cei aproximativ 2000 de membri care au aderat până în prezent la MAN.

La primul congres, pentru funcția de președinte al Partidului MAN a fost propus Ion Ceban, care a fost susținut în unanimitate de delegați.

”Mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată! Este o responsabilitate față de colegii mei de partid, deja, dar și o responsabilitate față de cetățeni și țară. De azi, avem angajamente clare care sunt descrise și în programul partidului. Doctrina Partidului MAN, este social-democrată de tip european, iar noi ne propunem ca Europa să fie acasă, ca fiecare cetățean să simtă schimbările spre bine. Principiul de bază care a stat, stă și va sta la constituirea Partidului MAN este interesul statului și al cetățenilor în primul rând”, a declarat liderul MAN, Ion Ceban.

În cadrul congresului a fost votat programul și statutul formațiunii, iar, în prezent, sunt pregătite toate actele pentru înregistrarea oficială a partidului. Au fost votați și cei 47 de membri ai Consiliului Național al MAN, care urmează ulterior să se întrunească pentru a alege și a vota Biroul partidului și vicepreședinții.

Potrivit liderului MAN, Ion Ceban, oamenii care se regăsesc în partid și vor adera în continuare sunt specialiști, care își cunosc munca și care pot face față indiferent de crize sau situații de risc.

”Din echipă fac parte foarte mulți colegi cu care lucrăm în cadrul Primăriei Chișinău, colegii cu care am început să facem schimbarea în Chișinău și suntem siguri că cu aceleași forțe, putem schimba lucrurile în toată țara, în fiecare localitate din Republica Moldova. Am demonstart că putem dezvolta Chișinăul și sunt sigur că vom reuși și la nivel de țară, deoarece am ajuns în impas dacă îi mai lăsăm la guvernare pe cei actuali. Nu ne dorim vedete, dar ne dorim oameni care știu să muncească și au demonstrat acest lucru”, a mai adăugat Ion Ceban.

Participanții la congres au anunțat că formațiunea va deveni un pol atractiv de dezvoltare atât în țară, cât și pe plan extern. De asemenea, MAN este gata cu toate forțele să se implice în următoarele scrutine.

”Am declarat că MAN va participa la alegerile locale și va avea lista de consilieri în CMC. La alegerile prezidențiale vom avea un candidat și urmează să decidem împreună cu colegii cine va fi acesta, nu neapărat va fi candidatura mea. Și la alegerile parlamentare MAN va participa. Vom extinde partidul treptat pe toată țara. Declar ferm că suntem siguri că MAN va fi parte a următoarelor guvernări atât la nivel local, cât și național. Mai avem multe proiecte pe care neapărat le vom realiza în continuare în Chișinău și astfel de proiecte pot fi realizate în toată țara”, a declarat Ion Ceban în cadrul primului congres al MAN.