Președintele MAN, Ion Ceban:„Am promis în fața oamenilor și sunt obligat să continuu să transform Chișinăul”


Declarațiile Președintelui partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN), Ion Ceban:
„Am promis în fața oamenilor și sunt obligat să continuu să transform Chișinăul.
Vreau să încep prin a mulțumi încă o dată tuturor cetățenilor pentru încrederea acordată mie și colegilor mei pentru activitatea noastră. Pentru noi, prioritar și cel mai important este ca cetățenii din toată țara să vadă schimbarea, să fie parte a acestor schimbări și să beneficieze de ele. Suntem siguri că lucrurile pot fi dezvoltate acasă, prin unitate și implicare, nu prin dezbinarea societății. Mișcarea Alternativa Națională este echipa lucrului făcut, deoarece suntem siguri că putem să ne facem curat acasă și asta demonstrăm. Cum se poate la Chișinău, așa e posibil în toată țara să dezvoltăm. Sunt omul cuvântului și dacă am promis – realizez. După acest principiu mă conduc de fiecare dată. Sigur că sunt încă multe de făcut și asta ne propunem în continuare, de a realiza mai multe în următoarea perioadă, în ciuda multiplelor blocaje artificiale care ne sunt create, deoarece le este frică. Noi ne facem munca pentru oameni. În acest an vom realiza mai multe proiecte decât în anii precedenți, în pofida situației bugetare și altor blocaje politice. Transformările nu se fac din birou, se fac pe teren, împreună cu oamenii, pornind de la nevoile și interesele lor. Azi suntem în Capitală, mâine în toată țara. Am demonstrat că se poate.
În ultima perioadă, din experiența proprie, dar și din ce se întâmplă cu colegii mei, am urmărit cât de putred este sistemul care este preluat de fiecare dată și nimic nu se schimbă. Urmărim cum, prin chemare la ură, manipulări, informații false și trucate, cei de la putere distrug democrația acestei țări, în loc să o construiască. Dar nouă nu ne este frică și vom merge ferm înainte. Dezamăgirile oamenilor față de tot ce fac și conduc cei ce azi sunt la putere curg gârlă și vor crește tot mai mult în următoarea perioadă. Mai coborâți cu picioarele pe pământ, că de la înălțimea confortului unde v-ați poziționat ați uitat de promisiunile făcute oamenilor.
Oamenii sunt cea mai bogată resursă a acestei țări și oamenii trebuie apărați la noi acasă. Țara trebuie dezvoltată nu din perspectiva propriilor interese, cum astăzi o fac cei care guvernează. Sunt convins că noi suntem demni de a construi pacea și Europa la noi acasă, nu prin sperietori și manipulări, nu prin divizarea societății, ci prin acțiuni concrete pentru oameni și pentru țară. Sunt cel care am spus și am făcut. Oamenii cred în fapte. Planurile inițiale nu mi le-am schimbat și mereu am ținut cont de părerile colegilor și ale oamenilor cu care comunic în fiecare zi. Am promis oamenilor, celor care au avut încredere în mine și m-au votat, dar și celor care nu m-au votat, că voi transforma Chișinăul împreună cu echipa de profesioniști ai Partidului MAN, împreună cu cetățenii, și asta vom continua să facem. Nu s-a schimbat nimic și am afirmat de foarte multe ori că prioritatea mea la această etapă este să-mi continui munca în calitate de primar general al municipiului Chișinău, unde peste 1 milion de oameni trăiesc și văd transformarea și nu pleacă din Chișinău. Împreună schimbăm lucrurile.
O țară întreagă vede că la Chișinău se schimbă lucrurile pentru că ne pasă cu adevărat, pentru că putem și avem capacitate, și asta demonstrăm. Transformăm azi Chișinăul, mâine toată țara. În spatele meu am o echipă puternică și am promis în fața oamenilor, iar oamenii au avut încredere în mine. Încrederea chișinăuienilor, a oamenilor este prioritatea mea. Eu am promis și așa voi face. Voi rămâne să-mi exercit mandatul de primar general al municipiului Chișinău. Am spus de fiecare dată, și declar și astăzi, că nu sunt interesat să candidez la funcția de Președinte al Republicii Moldova în toamna acestui an, deoarece oamenii mi-au încredințat votul lor și eu nu pot să-i dezamăgesc. Am vorbit despre asta acum 2 ani și de atunci am spus același lucru. Nici o secundă nu m-am gândit altfel.
În ultima perioadă au apărut foarte multe speculații. Mulțumesc colegilor mei pentru încredere și susținere. Acum, Parlamentul este forul suprem de decizie. Este o iluzie că lucrurile se schimbă la președinție. Da! Având toată puterea în stat și toate ramurile puterii în stat, nu există scuză pentru a nu putea, a nu face, a nu ști. Avem o țară parlamentară, iar Partidul MAN, format din cei mai buni profesioniști, se pregătește de alegerile parlamentare din anul viitor, pentru a reprezenta cât mai bine cetățenii Republicii Moldova și interesele lor.
Suntem cei care, cu mânecile suflecate, muncim 24/7. Pentru că nimeni nu ne va face curat la noi acasă, decât noi înșine. Știm, putem, avem cunoștințe și experiență și suntem în maximă forță. Eu îmi voi onora toate angajamentele pentru Chișinău și suntem gata să oferim experiență, dacă cineva vrea să asculte. Avem soluții pentru țară, iar Partidul MAN este Alternativa puternică. Cele mai bune practici le putem implementa. Este necesar, așa cum am făcut și până acum, să ascultăm de oamenii noștri și să vrem binele țării noastre și fiecărei localități. Și nu ne interesează părerile isterice ale așa-numiților experți de doi bani, apăruți peste noapte și care sunt de serviciu. Așa cum nu am dezamăgit până acum, nu voi dezamăgi în continuare. Îmi iubesc țara și vreau ca oamenii să trăiască mai bine la noi acasă”, a declarat președintele MAN, Ion Ceban.