Mișcarea Alternativa Națională explorează instituțiile europene într-o vizită la Bruxelles

 

Reprezentanții Mișcării Alternativa Națională (MAN) au participat la o vizită de studiu la Bruxelles, desfășurată pe parcursul unei săptămâni pline de dialoguri constructive și întâlniri importante. Această inițiativă a fost realizată cu sprijinul IRI și cu finanțarea generoasă a USAID.

„Proiectul a oferit o oportunitate unică pentru a explora instituțiile Uniunii Europene, de la Parlamentul European și Comisia Europeană la Consiliul UE, unde am avut conversații productive cu reprezentanții tuturor marilor familii europene”, a declarat reprezentantul organizației de tineret MAN, Andrei Oțel.

Pe parcursul vizitei, tinerii au fost primiți la sediul NATO și la Ambasada SUA din Belgia, unde au avut oportunitatea să discute aspecte de interes comun.

În cadrul discuțiilor, MAN a adus în atenție preocupările legate de eșuarea reformelor în justiție, limitarea libertății presei și alte acțiuni recente care nu sunt în concordanță cu aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

„Am subliniat importanța respectării valorilor democratice și a statului de drept pentru progresul societății noastre și pentru integrarea ulterioară în Uniunea Europeană”, a menționat Andrei Oțel.

Experiența acumulată în cadrul acestei vizite a întărit convingerea MAN că drumul către o societate mai liberă și mai prosperă necesită angajament, determinare și solidaritate între tinerii din Republica Moldova.

MAN rămâne ferm angajată în promovarea valorilor democratice și a parcursului european al Republicii Moldova, și va continua să lucreze în beneficiul cetățenilor săi și al viitorului european al țării.