Mișcarea Alternativa Națională cere Parlamentului să o demită pe șefa CEC, Angela Caraman

Reprezentantul Mișcării Alternativa Națională (MAN), Victor Pruteanu, a adresat o solicitare Parlamentului Republicii Moldova pentru eliberarea din funcție a membrului Comisiei Electorale Centrale (CEC),  Angela Caraman. Această acțiune este motivată de încălcările repetate ale jurământului și normelor Codului Electoral comise de doamna Caraman.

Victor Pruteanu subliniază: „Cerem eliberarea din funcție a doamnei Caraman, care a încălcat jurământul. A făcut în repetate rânduri declarații politice în defavoarea Mișcării Alternativa Națională, lucru care contravine Codului Electoral și eticii profesionale. Președintele CEC trebuie să fie un etalon al imparțialității și corectitudinii politice, fără să protejeze, ori să denigreze actorii politici.”

MAN observă cu îngrijorare că Angela Caraman a încălcat principiile imparțialității prin declarațiile sale politice, atât pe rețelele de socializare, cât și în cadrul emisiunilor televizate, orientate împotriva partidului nostru. Astfel de acțiuni subminează credibilitatea și profesionalismul necesar în cadrul CEC.

MAN consideră că astfel de comportamente, care denotă neprofesionalism și incompetență, nu își au locul într-o instituție cheie precum Comisia Electorală Centrală. Prin urmare, cerem cu fermitate eliberarea din funcție a Angelei Caraman pentru încălcarea flagrantă a jurământului și a Codului Electoral.