MAN și-a anunțat candidații în suburbiile Capitalei. Ion Ceban: Ne-am asumat toate angajamentele în suburbii, iar cu noile echipe vom aduce și mai multe investiții

photo_2023-10-10_13-17-16

De la începutul mandatului lui Ion Ceban în Capitală, în cele 18 suburbii ale municipiului au fost făcute investiții de peste 740 de milioane de lei, iar cu noile echipe ale Partidului Mișcarea Alternativa Națională, proiectele de dezvoltare a localităților vor fi și mai multe și mai ample. Asigurarea vine din partea liderului MAN, care astăzi a prezentat oficial candidații formațiunii pentru funcția de primar în suburbii și echipele pentru consilii. Pentru actualul scrutin, MAN și-a desemnat concurenți în 12 suburbii ale orașului.

”În 12 localități MAN vine cu candidații proprii, iar în 17 avem echipe de consilieri MAN. Venim cu candidați puternici și specialiști cu experiență, având încrederea că se poate de făcut mai mult în fiecare localitate și de furnizat mai multe rezultate”, a declarat Ion Ceban.

Liderul MAN a precizat că în celelalte localități este gata să susțină primarii actuali, indiferent de partidul pe care îl reprezintă.

”Sunt localități unde susținem primari actuali și nu contează ce partid reprezintă. De exemplu, la Sângera, la Budești, la Băcioi, unde este primarul de la PAS, la Ciorescu. În continuare vom susține acești oameni în funcțiile pe care le dețin și dacă va fi nevoie vom face și campanie pentru ei, ca oamenii să cunoască că nu contează partidul, în cazul în care omul este la locul lui și își face datoria. În acești ani, în premieră, pentru Republica Moldova și în administrația locală și centrală, am tratat în mod egal pe fiecare primar. Nu a contat că vine de la PAS, că este comunist, socialist, independent, că vine de la PD sau PLDM. Nu a contat culoarea partidului, apartenența politică. În spatele fiecărui primar ales sunt oamenii. Sunt localitățile cu problemele lor. De primarul din localități a depins foarte mult dacă a putut sau nu absorbi resursele financiare alocate. Există primării care au primit bani, dar nu au fost absorbiți”, a mai adăugat Ion Ceban.

Președintele MAN a vorbit și despre realizările făcute în suburbii în ultimii patru ani și despre planurile de viitor în aceste localități.

”Ne-am onorat angajamentele făcute și încă mai avem multe de făcut. În perioada 2019-2023, în premieră, municipalitatea a oferit un sprijin substanțial de peste 740 de milioane de lei. Cifra este de două ori mai mult decât cele două programe guvernamentale ”Satul European” și ”Satul European Expres”. Oamenii din cele 18 suburbii merită acest lucru, pentru plătesc taxe și trebuie să beneficieze de condiții de trai mai bune. Investițiile au mers pentru apeducte și canalizare, drumuri, iluminat, pentru reabilitarea, extinderea și construcția instituțiilor educaționale. În raza orașului și în suburbii nu mai există o localitate unde nu am început sau nu am finalizat lucrările de construcție a unei grădinițe, în localități mici inclusiv, cum ar fi Bîc. Bani au fost investiți pentru construcția de terenuri de sport, de joacă, modernizarea transportului. Practic, în fiecare suburbie ajunge transport public modernizat. Au fost lansate multe rute noi. Mai este mult de muncit, dar noi știm care sunt prioritățile”, a mai declarat Ion Ceban.

Candidații MAN în suburbii sunt Denis Dănilă (Vatra), Angela Zaporojan (Colonița), Mihail Onofrei (Durlești) Anatol Turchin (Codru), Vasile Popa (Trușeni), Leonid Umaneț (Bubuieci), Radu Boțan (Ghidighici), Viorel Cheltuitor (Tohatin), Victor Slobozianu (Cricova), Victor Solomon (Cruzești), Radu Caraman (Grătiești) și Ion Onța (Stăuceni).