MAN a sesizat Procuratura în cazul scrisorilor false apărute în spațiul public

photo_2023-11-02_11-21-18

Candidatul MAN pentru funcția de primar al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că Procuratura a fost sesizată în cazul scrisorilor false, distribuite în spațiul public de unii concurenți, prin care se urmărește denigrarea liderului formațiunii.

”Am depus plângerea la instituțiile abilitate, inclusiv la Procuratură, pentru a cerceta falsul în acte care a avut loc miercuri”, a declarat Ion Ceban.
Amintim, o scrisoare falsă semnată de Ion Ceban și care ar fi adresată Ambasadei Federației Ruse a fost distribuită de unii concurenți în spațiul public, inclusiv pe rețele sociale. Candidatul MAN a declarat că în spatele acestor falsuri stau reprezentanții guvernării, care, din disperare că vor pierde alegerile la nivel național, recurg la infracțiuni de acest gen și la atacuri.

Ion Ceban a precizat că pentru scrisoarea falsă autorii au folosit un număr al unui act autentic ce a fost, într-adevăr, expediat Serviciului Tehnologiei Informației și Securitate Cibernetică.

”De către mai mulți concurenți electorali a fost plasat un material adresat din partea lui Ion Ceban Ambasadei Federației Ruse. Este o încălcare gravă și un fals în acte. Este o scrisoare care nu există. Numărul actului fals apărut în spațiul public este unul luat de pe o scrisoare autentică expediată anterior Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică. Scrisoarea este distribuită la greu de unii concurenți electorali, dar eu sunt sigur că acest lucru a fost făcut de reprezentanții guvernării. În ambele scrisori, în cea autentică și cea falsă, este folosit același număr care poate fi cunoscut doar de instituțiile statului”, a declarat ieri Ion Ceban.