Liderul MAN, despre adevăratele standarde, viziuni și idei de integrare europeană. Ion Ceban: Standardele UE sunt inversul la ceea ce face azi PAS

Uniunea Europeană înseamnă transparență, instituții depolitizate și reforme în interesul cetățenilor, nu a unui partid. Este mesajul transmis de președintele MAN, Ion Ceban, care constată cu regret că acțiunile actualului arc guvernamental este inversul standardelor autentice europene.

“MAN și eu personal pledăm, aici, la noi acasă pentru o Europă cu standarde autentice, unde este transparență, instituții depolitizate, fără intimidări, reforme în toate domeniile și nu reforme în interesele unui partid, economie dezvoltată, protecția producătorului autohton, condiții în educație, sănătate și acces la un trai decent în Republica Moldova, unde oamenii să dorească să rămână. Or, standardele Uniunii Europene sunt inversul la ceea ce face astăzi partidul de la guvernare”, a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

Liderul MAN a chemat repetat forțele politice să se consolideze și să întărească ideea europeană printr-o declarație comună după exemplul Pactului de la Snagov, semnat în 1995 în România.

“Semnarea unei declarații comune din partea tuturor forțelor politice și a societății civile, pe modelul „Pactului de la Snagov” pe care l-a propus Partidul MAN trebuie să fie realizată și să ne unim toate forțele politice în jurul ideii naționale de integrare Europeană al Republicii Moldova, iar referendumul reprezintă cea mai înaltă formă a democrației și a voinței poporului. Sărbători fericite tuturor!”, a mai adăugat liderul MAN, Ion Ceban.