Liderul MAN, citat la poliție în cazul problemei sesizate în gestionarea traficului. Ceban:„Este regretabil că inspectorii sunt impuși să facă somații la comandă”

Candidatul MAN la funcția de primar al Capitalei, edilul degrevat, Ion Ceban, susține că a fost citat, pentru vineri, la Poliție în cazul problemei sesizate de Ceban privind gestionarea traficului și crearea artificială a ambuteiajelor în oraș. Liderul MAN susține că somația a fost făcută de un inspector, care s-ar fi simțit ofensat în timpul intervenției online a lui Ion Ceban din 13 octombrie, de pe bd. Grigore Vieru, acolo unde transportul era direcționat haotic și într-un mod neclar de polițiștii de patrulare.

”Este un lucru, cel puțin amuzant pentru mine, m-au sunat pentru ziua de mâine să merg la sectorul de poliție, pentru că cineva dintre polițiști s-a simțit, într-o formulă sau alta, ofensat de ieșirea mea pe bd. Vieru. Am vorbit cu oamenii, știu că au fost impuși să facă acest lucru. Ieri, polițistul care a adus această citație nu știa cum să fugă cât mai repede de rușine. Îmi pare rău că sunteți impuși să faceți atât deficiențe de trafic, cât și, nemijlocit, lucruri din astea urâte la comanda unor oameni care nu știu dacă au vreo valoare anumită”, a declarat Ion Ceban.

Liderul MAN susține că este regretabil faptul că angajații IGP, în loc să-și îndeplinească atribuțiile prevăzute de lege, sunt nevoiți să facă jocul conducerii Poliției. „Este regretabil că cei din conducerea Poliției, în loc să coordoneze tot ce ține de trafic, să vadă ce e cu criminalitatea, îi pun pe polițiști să facă tot felul de somații. Nu trebuie să se supere unul sau altul pe astfel de situații, deoarece, într-adevăr, polițiștii sunt cei care să monitorizeze traficul.

Este regretabil că se procedează altfel”, a mai adăugat Ion Ceban. Amintim, în urma cazului din 13 octombrie, MAN a depus o plângere la Procuratură pentru inițierea unei proceduri penale în care să fie vizată conducerea IGP, care, potrivit liderului MAN, intenționat creează ambuteiaje pe arterele Capitalei.

„A fost depusă plângere la Procuratură pentru inițierea unei proceduri penale atât pentru declarațiile de vineri, cât și pentru acțiunile luate ulterior. Am fost surprins de aceste declarații. Am arătat cum în trafic, agenții de circulație în mod intenționat creează problemă de ambuteiaj. Cunoaștem că există aceste probleme, însă când ele sunt create intenționat este o problemă gravă”, a declarat Ion Ceban la începutul săptămânii.