Chișinăul a devenit mult mai verde. Peste 30 de parcuri și alte spații verzi, reabilitate în ultimii ani

photo_2023-10-27_12-09-54

În ultimii ani, Capitala a reînviat datorită creării și reamenajării spațiilor verzi. Liderul MAN, Ion Ceban, anunță că peste 30 de parcuri, alei, scuaruri și zone verzi au fost reabilitate de echipa sa. Candidatul a precizat că în multe sectoare au fost create spații verzi de la zero.

”Am reușit împreună cu locuitorii să reabilităm practic toate zonele verzi, toate parcurile din toate sectoarele. Am investit enorm în dezvoltarea orașului, iar astăzi orașul a reînviat la propriu. Am creat zone verzi acolo unde nu existau. Această practică am început în perioada COVID, atunci când eram blocați și nu ieșeam înafara țării sau chiar din oraș. Atunci zonele verzi am început să le transformăm, chiar dacă mulți din consilieri municipali și alții ne criticau.”, a declarat Ion Ceban.

Pe lângă reabilitări, liderul MAN susține că a fost modernizată și infrastructura parcurilor.

”În toate parcurile am adăugat terenuri de joacă, de sport și multe alte elemente pentru ca locuitorii să se simtă bine. Astăzi toate parcurile sunt pline de oameni, de copii, de cei care practică sportul. Vom continua acest proces, așa încât oamenii să aibă unde să se plimbe, unde să se recreeze”, a mai adăugat Ion Ceban.