Candidatul MAN, Ion Ceban: Anul 2024 va fi dedicat politicilor sociale destinate sprijinirii persoanelor cu nevoi speciale

photo_2023-10-31_12-14-49

Proiectele pentru susținerea familiilor, copiilor, vârstnicilor și persoanelor vor fi multiplicate în 2024, an care va fi dedicat programelor sociale destinate sprijinirii categoriilor vulnerabile din municipiul Chișinău.

”Vom lucra în continuare ca să creăm infrastructura socială accesibilă pentru persoanele cu dizabilități. Este vorba de rampe, condiții de acces, informații adaptate necesităților acestora. Vom crea centre de zi prietenoase vârstnicilor, unde să-și petreacă timpul liber util. Ne propunem susținerea în continuare familiilor și copiilor în vederea depășirii situațiilor de dificultate, precum și suport pentru adulții și copiii cu dizabilități”, a declarat liderul MAN, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe.

Președintele MAN a vorbit și despre extinderea serviciilor de asistență medicală gratuită.

”Vom continua să acordăm și să extindem serviciile și asistență medicală gratuită precum: ochelari și dispozitive specializate pentru cei cu deficiențe de vedere, aparate auditive, proteze și mijloace ajutătoare tehnice, glucometre, protezare dentară și asistență stomatologică, îngrijire la domiciliu și multe alte servicii sociale. Multe dintre aceste servicii sunt oferite doar în mun. Chișinău”, a mai declarat Ion Ceban.