Amendamentele la Legea Bugetului de Stat, destinate Chișinăului, respinse de deputații PAS. Ion Ceban: Refuzul reprezintă un vot împotriva locuitorilor Capitalei

 

Majoritatea parlamentară a PAS nu a susținut amendamentele la Legea Bugetului de Stat pentru 2024 destinate locuitorilor Capitalei. În total, au fost propuse nouă amendamente de către deputatul Gaik Vartanean, iar prin respingerea acestora, partidul de la guvernare și-a încălcat angajamentele asumate față de locuitorii Chișinăului, susține liderul MAN, Ion Ceban.

„Aceste amendamente vizau sprijinirea financiară a sectoarelor vitale pentru comunitatea din Chișinău: asistență socială, educație și infrastructură. Cu regret, observăm că proiectul bugetar pentru 2024 nu reflectă angajamentele anterioare ale partidului de guvernare luate față de autoritățile locale. Respingerea propunerilor deputatului Gaik Vartanean reprezintă un vot defavorabil față de nevoile locuitorilor municipiului Chișinău”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit edilului, locuitorii Chișinăului contribuie cu 23 de miliarde de lei la Bugetul de Stat, iar înapoi primesc bănuți.

„Locuitorii Capitalei sunt contribuabili activi la Bugetul de Stat, dați chișinăuienilor ce este a chișinăuienilor. Să fie lăsați banii pentru a fi acoperite cheltuielile impuse de proiectele votate de guvern”, se mai arată în mesajul lui Ion Ceban.