Unde vor fi construite parcări de captură în capitală, începând cu noul mandat a lui Ion Ceban. Președintele MAN: Deja aproape avem stabilite locațiile și proiectele

photo_2023-10-24_11-29-32

Noi parcări de captură vor fi construite de către Primăria Chișinău, în noul mandat al lui Ion Ceban. Președintele Partidului MAN spune că deja au fost identificate locații și pregătite aproape toate proiectele pentru a începe construcția.

„Vom aproba actele normative și vom găsi soluții pentru organizarea parcărilor cu plată în centrul istoric. Parcările mari la intrările în oraș, odată ce am suplinit substanțial flota de unități de transport public pentru municipiu Chișinău, aceste parcări vor funcționa ca noduri rutiere importante, unde poți să vii să îți lași mașina și poți să te deplasezi în zonele în care ai nevoie.

Aceste parcări, după aceste tipuri care sunt în sectorul Buiucani, la Ghidighici, unde mai sunt de finalizat lucrările, sunt prioritate și vor fi create suplimentar la Ciocana, Calea Orheiului, șos. Hîncești și bd. Dacia. Sunt deja aproape identificate locațiile, sunt aproape gata proiectele. Urmează să fie alocate sursele financiare și să ne apucăm de muncă în viitorul cel mai apropiat. Avem așa exemple după modelul parcării din str. Ghidighici care urmează să o finalizăm, dar deja este folosită de șoferi pentru a parca mașinile”, a declarat Ion Ceban.

Președintele MAN afirmă că aceste sunt diferite opțiuni pe care le va propune locuitorilor capitalei.

„În continuare vom realiza parcări pe lângă obiectivele de infrastructură pe care le reabilităm, cum este parcarea pe care am realizat-o pe strada Ion Creangă lângă Parcul Dendrariu, ori unde am întors terenuri în proprietatea municipalității și am creat parcări, Pe strada Ismail 2 Parcări am creat la intersecție cu bd. Ștefan cel Mare. O prioritate este și construcția parcărilor în zonele rezidențiale, unde vom interveni la reparația curților de bloc, deja sunt proiectele realizate pentru fiecare sector”, a punctat Ceban.