Trei artere importante din centrul istoric al Chișinăului, reconstruite capital

photo_2023-10-13_15-19-00

Trei străzi importante din centrul istoric al Capitalei, 31 August 1989, Tighina și Alexandru cel Bun, au fost reconstruite în cadrul unui proiect amplu, fiind aduse la standarde moderne și create condiții optime pentru circulație și accesibilitate.

”Anterior, cele trei străzi au fost executate lucrări de reabilitare a rețelelor inginerești subterane de apeduct și canalizare. Acest proiect face parte din cadrul Pachetului II al Programului „Chișinău – Drumuri urbane” și beneficiază de finanțare din partea a trei parteneri de dezvoltare importanți: Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondul Special de Energie Verde al BERD”, a precizat liderul MAN, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe în care a vorbit despre proiectele de infrastructură din Chișinău realizate de municipalitate cu susținerea partenerilor externi.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare a celor trei străzi a ajuns la 11,8 milioane de euro. Lucrările de reabilitare a rețelelor inginerești subterane de apeduct și canalizare au costat 9,5 milioane de euro.