Președintele MAN, Ion Ceban, a lansat o serie de acuzații grave la adresa Comisiei Electorale Centrale

photo_2023-08-08_19-46-00

Liderul Mișcării Alternativa Națională, Ion Ceban, a lansat o serie de acuzații grave la adresa Comisiei Electorale Centrale (CEC), criticând lipsa de transparență, precum și lipsa de imparțialitate a autorității în contextul pregătirilor pentru alegerile locale. Liderul MAN a atras atenția că se vrea cu orice preț fraudarea scrutinului electoral.

Declarația publică a președintelui MAN:

„După ce CEC a băgat capul ca struțul în nisip și tot CEC a răspuns astăzi și nimic nu e clar pentru nimeni, nici măcar pentru ei în acel cumul de cuvinte din regulament, care nu se leagă între ele.
Într-o țară ce se pretinde democratică, cenzura e mai pronunțată ca niciodată.
De această dată, CEC îmi arată din deget că aș fi semnat electronic niște documente, între orele 13. 00 și 14.00, știind exact că sunt în funcție cu ore nenormate.
Și anunț că programul meu de lucru începe dimineața devreme pe la ora 4.00 și se încheie seara târziu, uneori, și la 23.00 și îmi îndeplinesc conștiincios munca zilnică.
Conform legii, dreptul de aplicare a semnăturii electronice, o pot face și colegii mei.
Dar vreau să întreb CEC, toți funcționarii PAS, membrii PAS care dețin funcții publice, chiar și candidații deja desemnați de la PAS, atunci când participă la evenimente organizate de partid, conferințe și activități peste hotare, în ce statut participă?
Mulți funcționari actuali mai cumulează și funcția de trolli când în orele de muncă stau pe rețelele de socializare, spre exemplu Tik Tok.
S-a autosesizat CEC în aceste cazuri și în multe altele care sunt trecute cu vederea?
Culmea ipocriziei este atunci când conducerea actuală organizează evenimente publice pe bani din buget și bani de partid, la care se promovează la greu imaginea PAS.
Membrii și simpatizanții partidului PAS au împânzit la greu și sunt la conducerea tuturor instituțiilor din stat, în justiție, CEC, Curtea Constituțională, ANI, CNA, SIS, CA, Cancelaria de stat și cele din teritoriu, dar și peste tot au pus mâna. În concursurile mimate, ajung doar membrii PAS, ultimul a fost la BNM.
Primarii sunt la greu obligați să participe în alegerile locale de la PAS, altfel nu vor avea finanțări sau vor avea dosare.
Țin o țară întreagă de proști!
Toate acțiunile vor fi documentate și vom depune plângeri la CEC, dar și toate instituțiile abilitate.
Neapărat pe toate cazurile vom informa instituțiile și misiunile internaționale.
Cerem aceiași abordare, nu una la comanda politică.
Este grav ce se întâmplă.
Se vrea fraudarea alegerilor în Capitală, cu orice preț.
Astăzi spre seară vom prezenta noi dovezi.”