Planuri mari pentru a scăpa de ambuteiajele din Zona Istorică a Chișinăului. Cu ce planuri vine candidatul MAN, Ion Ceban

photo_2023-10-25_11-25-08

Liderul Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, a venit azi cu mai multe exemple din Planul Urbanistic Zonal, așa cum își propune dezvoltarea unor zone din capitală.

Ceban spune că aceste sunt soluții propuse de către proiectanți, dar vor fi posibile pentru aprobare după elaborarea Planului de Referință istorico Arhitectural, după care se vor face corectări, consultări și aprobări la CMC.

„În zona istorică a Chișinăului examinăm un unic sens pentru acest teritoriu. Este vorba despre Ismail, Albișoara, Mateevici și Mihai Viteazul – acest perimetru. Sunt deschise convențional toate detaliile, cum ar trebui aranjate aceste lucruri. Ar permite modificare parțial a regulilor de circulație pe unele străzi și excluderea acelui Bulevard Dmitrie Cantemir din planul general, care nu poate fi nicio formă construit la această etapă. Asigurarea multor coridoare pentru transportul alternativ. Aceste modificări sunt preconizate în următorii 2-3 ani de zile. Dar ceea ce ține de schima de trafic și regândirea circulației în zona centrală a Chișinăului, este posibilă să o facem în paralel”, a declarat edilul suspendat.

Modificările ar permite modificarea regulelor de circulație pe unele străzi prin schimbarea direcțiilor, pentru a fluidiza traficul din centul capitalei, dar și a scăpa de ambuteiaje.