Mișcarea Alternativa Națională – ținta unui atac mediatic orchestrat de guvernare

 

Mișcarea Alternativa Națională (MAN) se confruntă cu un nou atac mediatic și politic pus la cale în laboratoarele de propagandă ale guvernării. Sub pretextul unei pretinse „investigații jurnalistice” privind donațiile către Partidul MAN, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au depus un denunț, menit să aducă prejudicii de imagine liderului MAN, Ion Ceban, și întregii noastre formațiuni.

Președintele MAN, Ion Ceban a menționat într-un mesaj public că această mișcare reprezintă o comandă politică împotriva Partidului MAN și că toate elementele acestui atac au fost pregătite în avans. Este o formă evidentă de presiune politică, declanșată în urma așa-zisei investigații publicată de presa guvernamentală.

„Încă o dată am demonstrat că am avut dreptate! Despre acest lucru vorbeam ieri, când am spus că „investigația” făcută a fost intenționată cu intimidarea oamenilor, pentru a servi drept bază pentru acțiunile de mai departe ale PAS, care, chipurile, s-au autosesizat. De fapt, o putem califica drept o comandă politică împotriva Partidului MAN, iar cei care au dat comandă aveau totul pregătit. Fapt ce a putut fi azi demonstrat și văzut cine este presa de partid”, a declarat Ion Ceban.

Președintele MAN a amintit faptul că partidul de guvernare a excelat în utilizarea resurselor administrative în timpul alegerilor locale, încălcând Constituția și alte legi. În opinia lui această realitate ar trebui adusă în atenția publicului și a organelor competente.

„Despre folosirea resurselor administrative în campania electorală, partidul de guvernare este CAMPION la acest capitol, când primele persoane în stat au mers de mână cu fiecare primar candidat PAS, contrar Constituției și altor legi, când banii externi au fost redirecționați pe proiecte unde sunt primarii PAS și multe altele. Cu pufușor sunt și la capitolul finanțarea partidului, atunci când în listele PAS găsim că paznicii au donat nu 90 de lei ca la Partidul MAN, dar câte 10 000 de lei, doar că aceștia de la PAS nu au fost investigați. La fel, sunt persoane care au venituri modeste, dar au donat sume impunătoare pentru Partidul PAS în campania electorală”, a mai adăugat Ion Ceban.

Liderul MAN susține că formațiunea pregătește un denunț împotriva PAS pentru a aduce la lumină adevărul și pentru a apăra integritatea și demnitatea Partidului MAN.

„Pregătim toate actele pentru a face denunț pe Partidul PAS, cu privire la finanțarea formațiunii și folosirea resurselor administrative în campania electorală. Dacă organele competente vor examina corect, atunci cred că vor apărea tare multe lucruri interesante și care nu au nimic cu democrația”, a precizat Ion Ceban.

Echipa MAN va continuă să-și exprime deschis și transparent poziția și vom combate cu hotărâre toate acțiunile puse la cale ca să ne denigreze.