Mișcarea Alternativa Națională (MAN) cere Procuraturii să verifice sursele de finanțare ale PAS în campania electorală

MAN consideră că în perioada alegerilor locale din luna noiembrie, PAS a încălcat numeroase aspecte ale legislației electorale însă cele mai grave se referă la finanțarea partidului și la folosirea resurselor administrative în scop electoral.

O studiere minuțioasă a raportului financiar al PAS, depus la Comisia Electorală Centrală, arată transferuri suspecte pe contul formațiunii, care coincid ca sumă și ca perioadă, lucru care trezește dubii și trebuie să intre în atenția organelor de drept.

Totodată luând în calcul numeroasele semnale din teritoriu, colectate în perioada alegerilor, constatăm că PAS a folosit în mod brutal resursele administrative, pentru a face presiuni asupra concurenților, primarilor și candidaților, dar și pentru a influența votul alegătorilor.

După o colectare minuțioasă și sistematizată a acestor date, juriștii MAN au pregătit o adresare către Procuratură, cu solicitarea de a investiga aspectele de ilegalitate în acțiunile partidului de guvernământ.

Membrul MAN, Victor Pruteanu, a depus denunțul la Procuratură exprimându-și speranța că organele de drept, dar și presa de investigație, nu vor trece cu vederea abaterile grave comise de PAS în campania electorală. „Există multe aspecte, care necesită o apreciere legală – începând cu ziarele printate înainte de campania electorală, continuând cu finanțare dubioasă, folosirea resurselor statului și multe alte ilegalități, la care CEC-ul pur și simplu a închis ochii. Să vedem dacă Procuratura Generală își va face lucrul și va examina aceste ilegalități”, a declarat Victor Pruteanu.

Mișcarea Alternativa Națională așteptă ca Procuratura Generală să investigheze în mod imparțial și să analizeze cu atenție aspectele de ilegalitate semnalate de juriștii noștri.