MAN denunță tentative de fraudare a alegerilor de către PAS prin intermediul CEC: „Frica lor dă deja convulsii”

photo_2023-09-01_22-24-31

Mișcarea Alternativa Națională atrage atenția asupra unor tentative de fraudare a alegerilor de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) în colaborare cu Comisia Electorală Centrală (CEC). Într-o declarație recentă, președintele partidului a subliniat temerile sale privind modul în care PAS încearcă să-l îndepărteze din cursa electorală și a avertizat asupra faptului că acest lucru este discutat pe culoarele guvernării.

„Sunt câteva variante de fraudarea a alegerilor de către PAS, prin intermediul CEC, și acestea sunt discutate intens în ultima perioadă pe culoarele guvernării. Se vrea cu orice preț scoaterea sau neadmiterea mea din cursa electorală. Frica lor dă deja convulsii.” a declarat președintele partidului MAN.

Mișcarea Alternativa Națională detaliază două componente principale ale planului pe care îl atribuie PAS:

1. Penalizarea candidatului PAS. Respectiv, CEC să penalizeze candidatul propus de PAS și să-l scoată din cursa electorală, deoarece nu este pentru ei principial ca acesta să rămână, fiind gata să-l jertfească.

2. Eliminarea candidatului MAN din cursa electorală, invocând precedentul scoaterii din cursă a candidatului PAS.

MAN precizează că un asemenea plan presupune neapărat și implicarea unor procurori docili, dintre care unii merg zilnic la CEC în încercarea de a găsi motive pentru eliminarea președintelui partidului, Ion Ceban, din cursa electorală.