MAN anunță reabilitarea altor 400 km de străzi și trotuare

photo_2023-10-23_12-34-13

Echipa Partidului MAN anunță că, în următorii ani, vor fi reabilitați alți 400 de kilometri de străzi, drumuri și trotuare, iar după intervențiile masive pe arterele principale, proiectele vor fi redirecționate pe drumurile și trotuarele secundare.

”Vom continua să reabilităm drumurile și trotuarele, iar iluminatul să fie modernizat. Oamenii vor infrastructură reabilitată. Iată de ce de pe străzile magistrale ne vom extinde pentru a repara drumurile secundare, trotuarele pe străzile secundare. Astfel ca să reuși la fel ca în perioada ultimilor ani să reabilităm alte 400 de km de drum și trotuare. Iluminatul să fie modernizat de tip led pe toate străzile și să fie iluminat în tot orașul. Pentru fiecare domeniu avem planificate proiecte, cum ar fi supralărgirea străzilor, unde este nevoie, instalarea semafoarelor, găsirea soluțiilor de a moderniza intersecțiile aglomerate. Pentru siguranța pietonilor vom crea noi treceri pentru pietoni, supraînălțarea trecerilor, crearea insulelor și iluminarea trecerilor pietonale”, a precizat Ion Ceban în cadrul prezentării de azi a Programului MAN de administrare a orașului.

Documentul de priorități prevede și soluții pentru transportul public.

”Noi cunoaștem cum să procurăm mai multe unități de transport, deoarece am demonstrat în ultimii ani când am procurat peste 300 de unității noi. Și ne propunem să procurăm mai mult transport public, dar și transport de capacitate mică ca să poată să ajungă și pe străzile unde nu pot intra troleibuzele și autobuzele. Vom continua să dezvoltăm pistele pentru bicicliști, dar și benzile dedicate pentru transportul public”, a mai adăugat Ion Ceban.

Programul MAN prevede și soluții pentru crearea de noi locuri de parcare la intrare în oraș, fiind deja identificate zonele pentru aceste spații.