Mai multă siguranță pentru pietoni

 

Traversarea străzilor Capitalei de către pietoni și trotuarele din oraș au devenit mult mai sigure pentru pietoni. Membrii echipei MAN au anunțată că, în Chișinău, în ultimii ani au fost reabilitate peste 200 de alei pietonale și 22 de pasaje subterane, care se aflau într-o stare deplorabilă.

”Toate aceste pasaje erau într-o stare dezastruoasă, nu erau scări, nu erau rampe pentru persoane în cărucioare. Mulți spuneau că este imposibil să le renovăm, dar noi am reușit”, a declarat viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban.

”Am fost ieri în trei dintre aceste pasaje subterane, în sectorul Botanica. Mai sunt doar două unde mai sunt lucrări de finisaj, cred că până la sfârșit de an, cu siguranță, vom încheia lucrările. Toate subteranele sunt renovate. Există una pe care am închis-o, cea de la Sadoveanu. Acolo, sperăm noi,va fi un parteneriat public-privat pentru închirierea bicicletelor”, a adăugat, la rândul său, liderul MAN, Ion Ceban.

Amintim că, treptat, în ultimii ani circulația pietonilor a fost îmbunătățită pentru toate categoriile de persoane. De exemplu, au fost instalate semafoare inteligente și semafoare sonore, a fost aplicat pavajul tactil la trecerile pentru pietoni, au apărut mai multe locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități și au fost coborâte bordurilor la nivelul trecerilor de pietoni.