Ion Ceban: În timp ce guvernarea aruncă vorbe-n vânt, noi lucrăm. În Capitală avem cel mai mare proiect de gestionare a deșeurilor

photo_2023-10-13_16-43-06

Municipiul Chișinău a implementat cel mai amplu proiect din Republica Moldova de modernizare a sistemului de gestionare a deșeurilor. Liderul MAN, Ion Ceban, a precizat că fondurile de implementare a proiectului presupun achiziționarea de autospeciale pentru colectarea și transportarea deșeurilor, containere noi, construcția unei stații de transfer a deșeurilor cu linie de sortare, modernizarea depozitului de deșeuri de la Țînțăreni și închiderea depozitului de deșeuri de la Ciocana.

Candidatul MAN pentru funcția de primar al Capitalei a precizat că implementarea proiectului vine ca urmare a semnării Acordului de finanțare semnat cu BERD și BEI. Valoarea totală a investițiilor fiind de aproximativ 560 de milioane de lei.

”Doar aici, la Chișinău, am reușit la propriu să arătăm un exemplu pentru cei care se laudă și doar vorbesc că vor face ceva în țară. Nu există niciun proiect mai amplu și mai mare în domeniul managementului deșeurilor. Dar miniștrii bat limba pe la microfoane, consilieri prezidențiali, deputați să arate un exemplu realizat! Așa ceva nu există, pentru că avem o guvernare de incompetenți. Specialiștii lor nu văd altceva decât să fie creat poligonul de la Stăuceni și am spus că voi fi împotriva acestei platforme”, a precizat liderul MAN, Ion Ceban.