Ion Ceban, despre podul de la Mihai Viteazul: Din costul pentru reparația podului reușeam să reparăm 2 bulevarde mari, dar noi am ales să reparăm podul, deoarece era necesară intervenția

photo_2023-10-24_11-15-57

Din costul pentru reparația podului Primăria Chișinău reușea să repare 2 bulevarde mari din capitală, însă s-a optat pentru a fi reparat Podul de la Mihai Viteazul, ca să evităm o tragedie prin prăbușirea acestuia. Cel puțin asta putem să înțelegem din declarațiile făcute de președintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, făcute azi în cadrul unei conferințe de presă.

„Vom finaliza reparația podului Mihai Viteazul și aici suntem în grabă, chiar dacă prevederile contractuale prevede o perioadă mai lungă, sunt unele procese tehnologice. Vom efectua expertizarea și identificarea soluțiilor de reabilitare pentru celelalte poduri din oraș.

Ne-au întrebat unii oameni de ce atât de greu se lucrează la Podul de la Mihai Viteazul. Răspunsul este că dacă ar fi mai rapid să se realizeze lucrările, trebuia să închidem total circulația pe pod, iar acest lucru ar fi un colaps în acest sens. Există procese tehnologice în această privință, avem alocate surse financiare, avem toate detaliile pe partea de proiect și intervenție tehnică, dar urmează ca toate aceste procese să fie finalizate mai rapid decât sunt în contract.

Din costul pentru reparația podului reușeam să reparăm 2 bulevarde mari. Vizibil ar fi fost mai important în cadrul unui an electoral, ar fi spus unii. Nu, noi facem ceea ce trebuie să facem și intervenim acolo unde este nevoie. Chiar dacă electorală aceasta nu arată bine și există disconfort pentru foarte multă lume din cauza acestui pod, noi ne-am asumat acest lucru”, a declarat primarul suspendat.

Ion Ceban spune că a ales să repare podul, deoarece era necesară intervenția și acesta devenea periculos și siguranța oamenilor și nu ar fi permis ca într-o zi să prăbușească.