Ion Ceban: Așa cum am făcut în ultimii patru ani, vom continua să deschidem și să modernizăm noi grădinițe și școli

photo_2023-10-30_11-23-30

Reformele în educație și modernizările în instituții de învățământ din Capitală vor continua într-un ritm mai accelerat. După exemplul ultimilor patru ani, echipa MAN va continua să investească în infrastructura școlară și în reabilitarea grădinițelor și, nu în ultimul rând, vor fi realizate noi proiecte de extindere și de deschidere a instituțiilor educaționale.

”Vom continua să investim în crearea condițiilor pentru copii și tinerii noștri. În acești patru ani, împreună cu colegii, care au fost implicați, am realizat un șir de proiecte. Am creat peste 4000 de locuri noi în grădinițe în acele 135 de grupe noi, am extins, reformat și deschis 20 de instituții educaționale și mai este nevoie. Vom repara în continuare grădinițele și școlile, să le dotăm și să extindem și să deschidem alte instituții educaționale, deoarece avem foarte multe solicitări. În fiecare an, avem cu 3000 de copii mai mult în școli. Vom continua deschiderea de noi grupe, reparația și modernizarea terenurilor de joacă și a pavilioanelor”, a declarat liderul MAN, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe privind prioritățile pentru domeniul educației.

Președintele MAN a mai precizat că vor fi continuate programele de eficiență energetică și proiectele de reparație a bucătăriilor și grupurilor sanitare și a multor altor elemente de infrastructură. De asemenea, echipa MAN își propune susținerea domeniului tineretului și crearea de noi programe interactive și inovative pentru tineri, precum și dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor.