În ultimii trei ani, bugetul pentru infrastructura rutieră a Capitalei a fost triplat

În ultimii trei ani, alocările pentru proiectele de infrastructură rutieră din Capitală au crescut de peste trei ori. Dacă în 2019, bugetul era de 600 de milioane de lei, atunci în acest an suma a ajuns la 2,2 miliarde de lei.

”În ultimii trei ani, peste 200 de kilometri de drumuri au fost renovate. Bugetul pentru infrastructura rutieră a ajuns la 2,2 miliarde. Este o creștere esențială pentru finanțarea infrastructurii. În fiecare sector s-au făcut investiții, magistrale, străzi secundare etc. Lucrăm în baza unui plan bine elaborat. Știm exact ce tronsoane trebuie reabilitate”, a declarat viceprimarul Capitalei, membru al Biroului Național al MAN, Ilie Ceban.

De asemenea, Ilie Ceban a vorbit și despre modernizarea transportului public și despre alocările pentru promovarea transportului alternativ în oraș, cum ar fi biciclete sau trotinete.

”În ultimii trei ani am procurat peste 300 de unități de transport în valoare de 630 de milioane de lei. Toate unitățile au fost dotate cu sistem GPS, au fost lansate aplicații ca locuitorii să se poată informa despre orarul de circulație al troleibuzelor și autobuzelor. Avem peste 50 de kilometri de benzi dedicate transportului public dedicate și transportului alternativ. Avem și peste 20 de kilometri de piste de bicicliști pe așa artere, precum Mircea cel Bătrân, Dacia, 31 August, 70 de parcări pentru biciclete la instituții publice, școli, preturi, centre de tineret, școli”, a mai adăugat Ilie Ceban.