Doar în Chișinău, în premieră pentru Republica Moldova, au fost ridicate școli și grădinițe de la zero. Ion Ceban: În timp ce alții distrug, noi construim

384447839_877287553759661_6136956143018803529_n

În premieră, pentru Republica Moldova am construit școli și grădinițe de la zero, asta în timp ce mulți urmăresc să le închidă la nivel de țară. Este declarația liderului MAN, Ion Ceban, care îi îndeamnă să ia exemplul echipei MAN, iar dacă nu pot nici asta, atunci să se oprească din a pune piedici.

”În ultimii patru ani am creat peste 4000 de locuri noi în grădinițele din capitală și din suburbii. Nu este suficient, dar depunem eforturi, pentru că anual avem 3000-4000 de copii noi de vârsta preșcolară. Pentru a răspunde nevoilor comunității și a oferi copiilor cele mai bune condiții de educație și dezvoltare am crescut de 5 ori investițiile în infrastructura educațională. Am construit, modernizat și extins peste 20 de școli și grădinițe din oraș și suburbii, la unele se mai lucrează în prezent. Doar în ultimele două luni, am dat în exploatare două grădinițe noi. Este vorba de cea de la Sângera, care aștepta de ani de zile, și de la Brăila. Zeci de școli și grădinițe au devenit mai calde pentru copiii noștri, deoarece au fost eficientizate energetic pentru a crea un mediu confortabil și prietenos copiilor”, a declarat Ion Ceban.

Liderul MAN susține că s-a investit și pentru infrastructura din școli.

”Avem școli noi. Liceul „Pro Succes” a fost transformat dintr-o clădire părăsită într-un liceu modern. Avem suport pentru tineri. Am construit și deschis cinci centre de tineret, câte unul în fiecare sector al orașului. Copii au ocupație după ore. Înțelegem că tinerii sunt prezentul și viitorul nostru. Iată de ce am crescut bugetul pentru tineri de 30 de ori”, a mai adăugat Ion Ceban.

De asemene, în premieră, în Chișinău, în acest an, a fost lansat programul municipal Start-up pentru tineri și migranți și a fost deschis primul incubator municipal de afaceri. Programul este orientat pentru cei din Chișinău și pentru cei plecați peste hotare, care pot beneficia de instruire antreprenorială, de granturi, de dobânzi pentru credite și de spații pentru activități.