Colonița, o suburbie exemplu în gestionarea fondurilor municipale destinate comunității

Screenshot_20

Comuna Colonița este una dintre suburbiile care cu succes a absorbit toate resursele alocate de municipalitate pentru proiecte de dezvoltare a localității. În total, comunitatea a beneficiat de 24,5 milioane de lei.

”Am achitat integral proiectul de reparație capitală a străzii centrale Ștefan cel Mare din Colonița. Acest drum nu a fost reparat timp de 60 de ani. În total, au fost alocate 14,7 milioane de lei. 4,5 milioane au ajuns la Grădinița nr. 24 unde a fost realizat un proiect de reparație capitală a sediului și curții instituției. După reparație, grădinița a devenit una dintre cele mai moderne din municipiu. Am cofinanțat lucrările de reparație capitală a sediului și căilor de acces către Centrul de Sănătate. Suma fiind de 2,13 milioane de lei”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, în ultimii ani s-a investit și în construcția unui gazoduct într-un sector nou din Colonița. Beneficiari – peste 300 de case. Au fost achitate costurile pentru procurarea unui microbuz pentru elevii din localitățile învecinate, care învață la liceul din Colonița. Municipalitatea a fost partener de investiții și la proiectul care a presupus reparația scărilor, construcția unei rampe de acces, hidroizolarea pereților clădirii Centrului de Creație și Agrement. A fost finanțat și proiectul de reparație a blocului alimentar, unde zilnic cei peste 500 de elevi iau masa. De asemenea, a fost reparat sistemul de electricitate și a fost extins itinerarul rutei de autobuz care circulă pe ruta nr. 24, ce face legătura dintre Colonița și orașul Chișinău.

Din partea Partidului MAN, pentru funcția de primar în Colonița a fost desemnată Angela Zaporojan, care este primar de mulți ani în Colonița și care a contribuit enorm la dezvoltarea localității și sunt multe alte proiecte.