Ceban, despre curțile de bloc: Am intervenit în 30% în Chișinău

Prioritatea noastră este să îmbunătățim infrastructura din aceste spații Municipalitatea a intervenit în 30% din curțile blocurilor din capitală. Cel puțin asta spune președintele MAN, Ion Ceban.

„În curțile blocurilor am intervenit în 30 % dacă luăm o medie pe Chișinău și evident că în celelalte situația este în așteptare pentru a fi rezolvată. Dar vreau să amintesc că în 30 de ani nimeni n-a cărat nicio căldare de ciment în curțile blocurilor de locuit, iar infrastructura era absolut degradată. Astăzi avem sute de blocuri în care s-au schimbat acolo acoperișurile, geamurile, multe alte aspecte legate de infrastructură, cum ar fi rețelele. La fel au fost amenajate trotuarele carosabilul, terenurile de joacă pentru copii, terenurile de fitness, etc. Suficient? Nu, nu este suficient. Și vom munci în această privință ca să creștem în mod continuu acest standard de calitate și trai pentru locuitorii municipiului Chișinău”, a declarat Ceban.

Candidatul la funcția de primar din partea MAN a precizat că municipalitatea va acorda o atenție sporită curților blocurilor din Chișinău, în special celor construite imediat după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Cel mai mult am intervenit în Ciocana pentru că e un sector mai nou, acolo se apropie de 40 % iar Botanica și Râșcani ca sectoare sunt foarte vechi au cea mai mare solicitare de intervenție. În special, curțile care au fost imediat construite după al II-lea Război Mondial, adică începutul anilor 50 -60, de asta avem foarte multe și am intervenit în multe, dar stare într-adevăr este foarte avariată și nici necesită o atenție sporită”, a subliniat Ceban.

Ion Ceban a mai spus că municipalitatea va continua să lucreze la îmbunătățirea infrastructurii din curțile blocurilor din Chișinău, iar acest lucru va fi o prioritate în mandatul său.