Ceban: „Chișinăul a investit masiv în sistemul educațional. Nimeni în țară nu deschide școli și grădinițe în afară de noi”

Președintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, a declarat astăzi că Primăria Chișinău a investit masiv în sistemul educațional, în ultimii ani.

„Cei care ne dau lecții despre deschiderea și modernizarea instituțiilor educaționale, nu idee cât am investit și am majorat enorm alocațiile pentru sistemul educațional”, a declarat Ceban.

El a menționat că Primăria Chișinău a investit în construcții de instituții noi, în extinderea școlilor și grădinițelor, crearea a 4000 de locuri noi în grădinițele din oraș, reparația școlilor și grădinițelor, termoizolarea.

„Investim în construcții de instituții noi, în extinderea școlilor și grădinițelor, crearea a 4000 de locuri noi în grădinițele din oraș, reparația școlilor și grădinițelor, termoizolarea. Școlile noi și instituții noi se deschid doar la Chișinău, nicăieri în altă parte”, a spus Ceban.

Candidatul la fotoliul de primar a mai afirmat că Primăria Chișinău a abordat în mod complex tot ce înseamnă programe educaționale, cu prelungirea programelor, ajutor pentru copiii, instruirea profesorilor și elaborarea meniului unic.

„Abordarea complexă a tot ce înseamnă programe educaționale, cu prelungirea programelor, ajutor pentru copiii, instruirea profesorilor și elaborarea meniului unic”, a spus Ceban.

El a concluzionat că, în urma acestor investiții, de un an de zile nu există nici o plângere pe alimentația în grădinițe.

„De un an de zile nu este nici o plângere pe alimentația în grădinițe. Și la acest subiect am depus efort enorm”, a mai spus Ceban.