Abordări moderne și sigure pentru trecerile de pietoni

photo_2023-10-25_12-04-10

Echipa MAN anunță un șir de abordări moderne pentru infrastructura rutieră la capitolul siguranța pietonilor. Liderul MAN, Ion Ceban, susține că o atenție sporită, în cadrul proiectelor de reabilitare a străzilor și trotuarelor, va fi acordată trecerilor de pietoni.

Vom crea insule de refugiu pentru pietoni fiind o practică nouă pentru siguranța oamenilor. Calea Ieșilor este un exemplu elocvent de organizare a trecerilor de pietoni, cu insule de securitate. Vom construi treceri pietonale supraînălțate, iar prioritate vor fi în adiacența instituțiilor educaționale. Avem zeci de proiecte deja realizate în oraș. Vedem că funcționează. O prioritate este iluminarea tuturor trecerilor pietonale, prioritar sunt acele care prezintă pericol sporit pentru pietoni. Doar în acest an am avut în jur de 100 de treceri iluminate”, a declarat Ion Ceban,

Președintele MAN susține că împreună cu echipa sa va continua lucrările de coborâre a bordurilor la nivelul trecerilor pentru pietoni, pentru cei cu biciclete și trotinete și, nu în ultimul rând, pentru accesibilitatea persoanelor cu nevoi speciale.

”În ultima perioadă toate acestea sunt luate în calcul, iar pentru a verifica obiectivele merge în teren permanent colegul nostru Serghei Afanasenco, care este în scaun cu rotile. Personal, verifică toate proiectele să fie accesibile pentru persoanele care sunt în cărucior”, a mai adăugat Ion Ceban.

Amintim, în ultimii ani, municipalitatea a reparat în jur de 200 de kilometri de drumuri și străzi și peste 200 de kilometri de trotuare.